PAMFLET LA PACHET

luni, 20 octombrie 2008

Una - Vom putea pastra numarul de mobil la schimbarea operatorului

Nokia E71

Asta e o veste buna. Pentru unii. Ca pentru altii mai putin. Si cand spun altii ma gandesc la beep-eri. Pai uite de ce. Cocalarii dau beep. Pitzipoancele dau beep. Taranii dau beep. Dau beep pentru ca ori nu au bani destui sa plateasca, ori asa cred ei ca e cool. In cazul in care trebuie sa sune pe vreun alt cocalar sau vreo alta pitzipoanca din aceeasi retea, de obicei au ceva minute gratuite, si deci de multe ori nu e cazul de beep. Insa cand trebuie sa sune pe cineva din alta retea, atunci clar se impune un beep, cat mai scurt cu putinta. Acum cred ca ati inteles deja ideea. Ce se fac astia de acum incolo, ca numarul pe care trebuie sa-l sune/beep-aie nu le mai spune si din ce retea face parte, si de aici confuzia hamletiana.

Eu le propun urmatoarea idee. Cand cocalarul/potzipoanca X isi muta numarul dintr-o retea in alta, sa parcurga urmatorul algoritm:

  1. X sa dea doua beep-uri la toti cocalarii/pitzipoancele din agenda.
  2. Ei trebuie sa raspunda cu trei de beep, ca sa arate ca au primit mesajul de initiere schimbare retea.
  3. Acum cocalarul/pitzipoanca initiala X va trebui sa trimita numele noii retele in format Morse, dar folosind beep-uri, la toti din agenda.
  4. Cocalarii/pitzipoancele din agenda vor trebui sa confirme primirea noii retele cu patru beep-uri.
  5. Daca o singura confirmare nu s-a primit, algoritmul se reia de la capat, si se repeta pana ce toti cocalarii/pitzipoancele, inclusiv X, au primit toate confirmarile.

Gata, de acum sunt salvati.

Niciun comentariu: